زامیفولیا
گیاه زامیفولیا یا همان جواهر زنگبار گلی کم توقع و همیشه سبز، از خانواده گل شیپوریان است. زادگاه این گل در آفریقا میباشد. ارتفاع آن معمولا از 60 تا 90 سانتی متر میرسد. این گیاه توانایی ذخیره آب را در آوندهای خود دارد از این جهت تا 4 ماه میتواند بدون آب دوام بیاورد؛ همچنین این گیاه نیازی به نور در شرایط ویژه نیز ندارد ولی اگر در شرایط مطلوب قرار گیرد رشد آن بهتر میشود، بنابراین یکی از محبوبترین گیاهان آپارتمانی محسوب میشود. زامیفولیا از برگهای پهن و ساقه ضخیمی برخوردار است. این گیاه رشد بسیار آهستهای دارد ولی به راحتی قابل تکثیر میباشد. زاموفولیا ساقههای زیرزمینی بسیار متراکم دارند و همین موضوع باعث رشد برگهای جدید در بالای خاک میشود.
مطالب مرتبط به نگهداری گیاه زامیفولیا
ویژگی ظاهری زامیفولیا
شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا
گونههای زامیفولیا
زامیفولیا بلک؛ گل زامیفولیا مشکی
آفات و بیماریهای زامیفولیا
قیمت گل زامیفولیا
ویژگی ظاهری زامیفولیا
برگ و ساقه این گیاه به صورت گوشتی و آبدار میباشد و بسیار براق است. برگهای این گیاه پشت سر هم و به ترتیب رشد میکنند که نظم خاصی را به گیاه میدهد. ریشه یا ریزوم این گیاه به شکل سیبزمینی میباشد که قدرت جذب بسیار قوی آب را در بر دارد به همین علت زامیفولیا توانای مقاومت در شرایط سخت را دارد.
قیمت زامیفولیا
شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا
هر گیاهی با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد آن دارای شرایط ویژه نگهداری خاصی میباشد. در زیر به شرایط نگهداری زامیفولیا اشاره میکنیم.
از برترین متخصصین شهرتان رایگان قیمت بگیرید، با آن ها چت کنید و بهترین را انتخاب کنید.
خاک | زامیفولیا:
این گیاه با خاکی سبک با زهکش مناسب نیاز دارد. میتوان هر دو ماه یکبار در فصل رشد به آن کود داد. استفاده از کود 20-20-20 با نصف غلظت برای آن مناسب است. بهتر است برای این گیاه از گلدان هایی که در انتها دارای سوراخ هایی برای جلوگیری از تجمع آب اضافی هستند استفاده شود. در فصل بهار و تابستان بهتر است ماهی یک بار از کود مایع استفاده کنید.
آب | زامیفولیا:
میزان آبیاری آن در حد متوسط است و معمولا زمانی به گیاه آب میدهیم که خاک رطوبت خود را از دست داده باشد. این گیاه در مناطق گرم و پر نور تر به آبیاری بیشتری نیازمند است و می تواند به راحتی با کمبود آب مقابله کند.
نور | زامیفولیا:
یده آلترین نور برای آن مکانی با نور متوسط است. اما زاموفولیا جزو گیاهانی است که با نور کم نیز سازگار میباشد؛ به همین دلیل برای آپارتمانهای کم نور بسیار گزینه مناسبی میباشد.
تکثیر زامیفولیا از طریق ساقه
آب یاری زامیفولیا
دما | زامیفولیا:
بهترین دامنه دمایی برای این گیاه در فصل سرد از 16 درجه نباید کمتر شود و در فصل گرم از 32 درجه بیشتر نشود.
تکثیر | زامیفولیا؛
تکثیر زامیفولیا از طریق ساقه : از نقاط قوت زامیفولیا تکثیر آسان آن میباشد؛ برای این کار باید تنها یک برگ را از ساقه جدا کنید، بگذارید چند ساعت خشک شود و سپس آن را در آب و یا خاک مرطوب بکارید. تکثیر از طریق ریزوم نیز ممکن میباشد به صورتی که پس از رشد گیاه، هر ریزوم را داخل گلدانی جدا میکاریم.
هرس | زامیفولیا:
برای هرس کردن این گیاه تنها کافیست که برگهای زرد پایین ساقه را جداکنیم و اگر یک برگ بیش از اندازه رشد کرد بهتر است آن را قطع کنیم.
روش تقسیم | زامیفولیا:
روند رشد ریزوم های جدید بسیار کند است و ممکن است باعث قهوهای شدن برگهای آن شود. قبل از دور ریختن برگهای زرد و پوسیده ، انتهای آنان را حتما بررسی کنید اگر ته آن غده تشکیل شده بود آنها را دور نریزید.
گونههای زامیفولیا
زامیفولیا گونههای متفاوتی دارد که در شکل ظاهری با هم متفاوت هستند و هر کدام در نوع خود زیبا هستند. از لحاظ رنگی دارای 3 رنگ سفید، سبز و بنفش میباشد.
زامیفولیا زامیکرو
در حال حاضر گونه زامیکرو در ایران موجود نمیباشد. ابن گونه دارای ساقههای کوچکی میباشد به همین دلیل به آن زامیفولیای کوتوله نیز میگویند.
زامیفولیا بلک؛ گل زامیفولیا مشکی
یکی از گونههای خاص گیاه زامیفولیا، زامیفولیای بلک میباشد؛ که به خاط رنگ تیره(بنفش تیره ) برگ هایش به آن بلک یا مشکی گفته میشود. شرایط نگهدلری زامیفولیا بلک مثل سبز آن است ولی از لحاظ قیمتی مقداری گرانتر است.
زامیفولیا سیاه
زامیفولیا بلک
آفات و بیماریهای زامیفولیا
گیاه زامیفولیا تقریبا در برابر همه آفات و بیماری ها از مقاومت بالایی برخوردار است اما به دلیل عوامل محیطی مثل تنظیم نبودن رطوبت و نور ممکن است مشکلات زیر پیش بیاید.
نازک شدن برگ زامیفولیا:
اگر نور این گیاه کم باشد، ساقه و برگهایش نازک خواهند شد؛ ولی اگر محیط بدون نور است، بهتر است که همیشه لامپ کوچکی در بالای آن روشن بگذارید.
سیاه شدن ساقه:
این مورد نیز به علت رطوبت زیاد خاک میباشد .
زرد شدن زامیفولیا:
زرد شدن زامیفولیا معمولا به علت آبیاری بیش از حد بوده. برای چک کردن آب بهتر است با دست سطح خاک را تا عمق دو بند انگشت چک کنید تا کاملا خشک شده باشد. سپس مجدد آبیاری کنید.
قیمت گل زامیفولیا
قیمت این گیاه به تعداد شاخها، سایز گلدان و رنگدانه برگها بستگی دارد. همانطور که گفته شد قیمت زامیفولیا بلک گرانتر است. به طر کلی قیمت آن از 15000 تومان در کوچکترین سایز شروع میشود.
قیمت زامیفولیا
قیمت گل زامیفولیا
نکات پایانی
زامیفولیا دارای اگزالات و کلسیم است که برای انسان و حیوانات خطرناک است و باید این گیاه را در دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار ندهیم. و خودمان پس از هر بار دست زدن به ظان دستها را شستشو دهیم تا دچار اسهال و دل درد نشویم.
بهتر است برای براق کردن برگهای زامیفولیا از اسپری براق کننده استفاده نکیم و با دستمال مرطوب گرد و خاک آن را بگیریم.
اگر برگ زامیفولیا شروع به ریختن کرد، با کمی کود آن را تغذیه کنید و یا آن را در مکان پر نور تری قرار دهید.
گیاه زامیفولیا در شرایط مناسب یا محیط باز، گلهای زرد و سفید کوچکی میدهد که آن را زیباتر میکند.
یکی از ویژگیهای بارز گیاه زامیفولیا ، خاصیت تصفیهکنندگی هواست؛ که میتواند در تصفیه هوای محیط بسته، تاثیرگذار باشد.
از نقاط ضعف این گیاه، میتوان به رشد آرام و کند آن اشاره کرد.
در برخی از کشورهای آفریقایی از این گیاه برای درمان زخم، گوش درد و بیماریهای التهابی استفاده میشود.
منبع: asemoonia.wordpress